Eerste Hulp aan Kinderen

 

Heeft u beroepsmatig te maken met kinderen, of wilt u meer weten over het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen, dan is deze cursus een waardevolle aanvulling op uw huidige kennis! Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding of voorkennis van Eerste Hulp vereist.

Eerste Hulp aan Kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra vaardigheid. Sommige handelingen zijn anders dan bij een volwassene. Tijdens de cursus worden u deze vaardigheden bijgebracht waarna u in staat bent om Eerste Hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen. De cursus wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen, waarbij letsels, stoornissen in de vitale functies en bedreigingen besproken worden die zich in het bijzonder bij zuigelingen en kinderen voordoen. 

De cursus wordt voor 2 doelgroepen gegeven: 

Cursisten met diploma Eerste Hulp
Voor cursisten die reeds in het bezit zijn van het diploma Eerste Hulp wordt de cursus in 1 werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur gegeven. Na afloop van de cursus krijgt u een aantekening van Eerste Hulp aan Kinderen op uw huidige pas.

Cursisten zónder diploma Eerste Hulp
Voor cursisten die niet in het bezit zijn van het diploma Eerste Hulp wordt de cursus in 2 werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur gegeven. Tijdens de eerste cursusdag wordt ingegaan op de basiskennis Eerste Hulp die u de juiste achtergrond biedt, waarna de aandacht zich tijdens de tweede cursusdag zal richten op Eerste Hulp aan Kinderen. Na afloop van de cursus ontvangt u een landelijk erkend certificaat van het Rode Kruis.