Skip to main content

Huur mij in als B&O instructeur!

 

Lesgeven is mijn passie! Daarom deel ik graag mijn kennis en enthousiasme. Ik ben beschikbaar voor ZZP opdrachten als instructeur Brand & Ontruiming (NIBHV) en help jou graag om een goede cursus neer te zetten. 

Wie ben ik?
Ik ben John van Tilburg en van origine ben ik timmerman / klusjesman. Ik houd van afwisseling en variabele opdrachten. Niet alleen bij klussen, maar ook in het geven van opleidingen. Je kunt mij inzetten als instructeur Brand & Ontruiming, maar ook als assisterend binnen het onderdeel eerste hulp. Ik ben namelijk ook reanimatie instructeur (NRR) en instructeur Stop de Bloeding Red Een Leven (SDBREL). Onofficieel ben ik ook LOTUS en kan ik dus ook allerlei verwondingen grimeren.

Flexibel en aanpasbaar, zo kun je mij wel goed omschrijven. Ik ben prettig in omgang en hoor dit veel terug van cursisten. Ik maak makkelijk en laagdrempelig contact met cursisten en kan een ieder op zijn of haar niveau bereiken. Zie in mij geen concurrent, maar zie mij als een versterker voor jouw opdracht!

Aan de hand van een powerpoint (whitelabel, NIBHV of via opdrachtgever) start ik graag met een stuk theorie. Hiervoor heb ik diverse voorbeeld materialen, maar ook verschillende tabletop plattegronden om bewustwording bij ontruiming en incidenten te creëren. Met LEGO en plattegronden kan ik in korte tijd allerlei scenario’s ensceneren voor kantoorgebouwen, zorginstellingen, evenementen, enz. Het beste resultaat wordt bereikt om aansluitend een daadwerkelijke ontruiming in de praktijk te oefenen, mede afhankelijk van de wensen van jouw klant.
BHV aanhanger 
Met de BHV aanhanger kunnen cursisten optimaal oefenen en leren. De ingebouwde bluscontainer kan multifunctioneel worden ingezet. Met vuur in de afsluitbare brandruimte kunnen cursisten de deurprocedure realistisch oefenen en uitvoeren (echte warmte!). Ook de effecten van rook worden zichtbaar in de BHV aanhanger. Cursisten gaan aan de slag met de (beginnende) brand en het gebruik van kleine blusmiddelen. Hiervoor gebruik ik schuim en CO2 brandblussers.
Naast onze BHV aanhanger kan ik ook verschillende blusbakken en opzetstukken neerzetten. Zo kan ik inzoomen op specifieke bedrijfsrisico’s die van toepassing kunnen zijn bij jouw klant. Denk bijvoorbeeld aan een pan of frituurpan die in brand staat, een beeldscherm of prullenbak, een elektriciteitskast, of een (machine)motor. Cursisten kunnen ook leren een blusdeken te gebruiken. Hiervoor gebruik ik een bluspop, die ook bij ontruimingen realistisch kan worden ingezet. Hij weegt namelijk 60 kg! Geef mij vooral aan waar jouw klant behoefte aan heeft, dan neem ik het mee!
Contact
Heb jij een opdracht waarvoor je mij wilt inhuren, of wil je hier graag een keer over met mij sparren? Je kunt mij bellen of appen op 06-27055657. Via de mail ben ik bereikbaar via john@medicalacademy.nl.

Impressie van de verschillende blusmogelijkheden:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1